Mina egna tankar och ord om Forsa IF:s matcher och diverse andra saker som händer i och i kring klubben.

Bollnäs borta!

Kategori: Allmänt

Bollnäs borta är väl kanske inte på förhand den match man ser fram emot mest. Bollnäs som fullkomligt dominerar hälsingeallsvenskan i år.
känslan i omklädningsrummet kändes rätt uppgiven (läs; "Super-Lars" är hemma med feber) men coach Frippe predikade i sedvanlig ordning och tryckte extra på ledorden "defensiv disciplin".
Enda sättet att ha en chans att straffa Bollnäs var att inte tulla på det defensiva positionsspelet.
Jag har aldrig sett grabbarna så tysta inför en match som då. om det berodde på uppgivenhet eller taggning låter jag vara osagt.

Matchen drar igång och Bollnäs hade som väntat mycket boll. Men Forsagrabbarna tycks ha tagit till sig Frippes ord under matchgenomgången och visade upp en fantastisk disciplin i försvarsspelet. Ett frustrerat Bollnäs hittade inga nycklar som kunde låsa upp vårt kassaskåpssäkra försvar.
någonstans i mitten på första halvlek hittar Victor Molin Engman sin namne Victor Roos som just dragit iväg med en djupledslöpning, Roos friställs och ensam med bollnäsmålvakten gör han inga misstag och rullar enkelt in bollen på sidan om målvakten. 0-1 var ett faktum.
Ett resultat som skulle stå sig halvleken ut. I halvtid var Frippe noga med att påpeka för spelarna att dom inte skulle känna sig "skitläcker" bara för att vi leder med 1-0 mot Bollnäs. Vi måste fortsätta att ta jobbet!
Andra halvlek ser rätt så lika ut. Bollnäs vart något vassare framåt i och med nyinbytte "fixstjärnan" Jwan Hussein. Forsagrabbarna fortsätter med samma disciplin som i första och visar ett otroligt hjärta för laget.
I 78:e minuten tilldömdes dock Bollnäs en Straff efter att Pelle (tror jag?) helt riktigt tagit bollen med handen. Bollnäs Johan Sköld placerar säkert in straffen i Magnes högra hörn, 1-1! Hemmalaget fick nytt hopp och ökade tempot i jakten på ett ledningsmål.
Men det skulle visa sig helt omöjligt att hitta några luckor i Forsaförsvaret denna afton på Sävstaås IP.
Vi vinner alltså matchen med 1-1... borta mot Bollnäs!! Bara ett lag har lyckats med det tidigare i år.

Lagandan som visades upp var bland det vackraste jag sett. Det är matcher som denna som bygger sammanhållning!

Nu på fredag väntar derby mot Iggarna hemma på vackra Åkernäsparken.
Då kära Forsabor ber jag er att lämna tv-sofforna, vi behöver ert stöd!