ilfilosofo.blogg.se

Mina egna tankar och ord om Forsa IF:s matcher och diverse andra saker som händer i och i kring klubben.

Viktig seger!

Kategori: Allmänt

Börjar med att nämna några ord om Norrala borta, jag var inte på plats så att jag kan skriva något om matchbilden.
Förutsättningarna var inte de bästa då vårat "A-lag" spelade svenska cupen-kval mot Husqvarna, som de mycket starkt gick segrande ur, samtidigt som vår match. Plus att vi saknade viktiga spelare som Jens Öberg, Magne Borgan och Henrik Bodin. Vi lånade in 4 spelare från vårt grymma P16-lag (André Mickelsson, Elias Edenstål, Ludvig Huber och Marcus Olovsson) som samtiliga får spela från start. Så med det i ryggen tycker jag vi kan stå rakryggade trots 1-0-förlust. Dock synd på en så pass viktig match!
 
Så till Ljusdalsmatchen (vinst 2-0).
 
Efter en ganska tam inledning av höstsäsongen så var det dags för en seger. Med Laget relativt intakt och med bra förstärkning från HuFF så var det bara det som gällde!
Lars Olsson får redan i 10:e minuten skallen på bollen efter en fin inläggsfrispark från Ludvig Sundström och bollen seglar fint över Ljusdalskeepern och in i mål, en smakstart!  
Trots mycket slarv i passningsspelet så äger vi första 30 ganska övertygande. Efter det jobbar Ljusdal sig in i matchen och tar över bollinnehavet utan att för den delen skapa några vassare målchanser. 
Ljusdal fortsätter att äga mycket boll i andra men vår fyrbackslinje (Tobbe Jonsson, Jens Öberg, Mattias Åkerlund, Niklas Brink) är i stort sett felfria matchen igenom!
Vi rinner igenom ett antal gånger med två rejäla tabbar signerat Lars Olsson och Alexander Goude, två lägen där den äldste och skröpligaste av alla gammelmormödrar skulle ha gjort mål utan någon större ansträngning! 
2-0 kommer i stället i 88:e matchminuten då Lars Olsson återigen rinner igenom och efter föregående incident inte vågar annat än att spela fram Emil Jonsson som fri med målvakten enkelt kan lägga in bollen i mål! 
Trots att Ljusdal hade väldigt mycket boll så kändes vi mycket farligare och vassare och slutresultatet 2-0 kändes väldigt rättvist.
 
Plus:
* Ludvig Sundström, gör en mycket bra match och är obesegrad i forsatröjan.
* Tim Rönning, div 4-debut, hållen nolla, blott 15 år men så lugn och stabil!
* Firma Jonsson-Öberg-Åkerlund-Brink, en konstellation som utan tvekan konkurrerar som div 4:s bästa backfyra!
 
Minus:
* Lars Olsson och Alexander Goude, Ja ni vet vad! ;-) 
 
Nu väntar Trönö borta på Söndag!
 
Tack för mig
 
/ilfilosofo