ilfilosofo.blogg.se

Mina egna tankar och ord om Forsa IF:s matcher och diverse andra saker som händer i och i kring klubben.

Trönö borta!

Kategori: Allmänt

Jag får återigen be om ursäkt för dröjsmålet. Det är nog så att jag behöver en par dagar för att jag ska känna mig redo för analysera matcherna.

Vi spelade alltså en viktig match i "bottenstriden" i söndags. En match som spelmässigt var ganska jämn.
15-årige André Mickelsson inledde målskyttet med ett fantastiskt volleyskott efter en usel undanrensning.
spelmässigt var det jämnt med småchanser åt båda håll.
Men 0-1 till Forsa var ett resultat som skulle stå sig halvleken ut.

Andra halvlek började inte lika bra då kedjerökaren Magnus Wallgren, Mannen med Ronaldotillslaget, tidigt fick alldeles för mycket tid och kunde dundra in kvitteringen, 1-1.
En stund senare har Petter Andersson en boll inne i det bortre krysset efter en hörnretur som han själv slagit. Dock tycker Söderhamnsdomaren Erik Lindkvist att vi har en spelare, delaktig i spelet, i bortre krysset och målet dömdes bort för offside. Naturligtvis ett väldigt felaktigt beslut!
Istället kunde Magnus Wallgren göra 2-1 till Trönö. Ett psykiskt väldigt knäckande mål med tanke på att vi strax innan hade haft en boll inne.
Men den för dagen grönklädde Erik Lindkvist skulle ge oss en gratisbiljett in i matchen igen. Petter Andersson slår en inläggsfrispark ĺångt utifrån mot trönö-målvakten som går ut och plockar ner bollen, samtidigt som Elias Jonsvens, på handbollsmanér, kommer flygande med armarna före och knuffar till målvakten som tappar in bollen i mål. Känns som ren kompensation för det som hände tidigare. Men 2-2 var för oss ett angenämt faktum!
I matchens absolut sista minut får en annan 15 åring, Per Hedlund, bollen som fint spelar fram André Mickelsson som enkelt löper ifrån sin försvarare och rullar behärskat in bollen vid bortre stolpen, 2-3 och slutresultatet var fastställt!!!

Som sagt en väldigt jämn match där jag ändå tycker att vi rättvist vinner.

Noterbart är att vi har 3 15-åringar, 2 16-åringar och en 17-åring med i truppen. Vi har en medelålder på 19.6(!) år.
Det skrevs faktiskt någon rad om det i lokalblaskan, annars brukar det alltid handla om antalet "HuFF:are" varje gång vi vinner. Vilket är väldigt tråkigt då vi har väldigt många talangfulla ungdomar i föreningen. Tror ingen annan förening i hälsingland kan mäta sig med oss på den fronten!

På Återseende
/Il Filosofo