Mina egna tankar och ord om Forsa IF:s matcher och diverse andra saker som händer i och i kring klubben.

Sista innan uppehållet!

Kategori: Allmänt

Så var dagen här. Dagen då vi spelar vår sista match innan ett skönt och välbehövligt speluppehåll. Dagen då det avgörs om vi klarar vårt gemensamma delmål på minst 13 poäng innan uppehållet. Det är mot tabelljumbon Edsbyns IF FF vi ska göra det, hemma på vår natursköna hemma-arena Åkernäsparken!

Stämningen i omklädningsrummet under samlingen är sådär skönt god som den ska vara just en sån här dag. truppen ser bra ut, Jens "Frälsarn" Öberg gör comeback i startelvan, bara en sån sak liksom. Vi vet att vi är bättre än dom men det ska spelas om det!

Coach Frippe visar på en gång, med en övertygande energi och pondus, att det är lagkänsla, löpvilja och spelglädje som ska avgöra matchen till våran favör idag!

Matchen rullar igång och vi sätter direkt igång med ett bra bolltempo och en hög press, helt enligt spelplanen. Vi löper och ger varandra ytor och enkla fötter att spela på. Målchanserna kommer som på löpande band och vissa är helt enligt skolboken. Edsbynmålvakten Kjell gör dock ett fantastiskt jobb mellan stolparna och gör den ena demonräddningen efter den andra. Någonstans i mitten på halvleken rinner dock bollen igenom Edsbynförsvaret och friställer Victor Molin Engman som nästan aldrig gör något misstag i den typen av lägen, så inte den här gången heller och 1-0 är faktum.
Efter detta blir vi stundtals lite väl "lång i laget", garanterat en bieffekt från det extremt höga tempot som sattes i matchinledningen i kombination med att vi just lyckats sätta dit en boll, och Edsbyn kunde jobba sig in i matchen de avlsutande 10 minuterna av första halvlek. Men resultatet håller i sig och vi går till halvlek med välförtjänt 1-0-ledning.

I halvtid visar Coach Frippe samma härliga energi som innan matchen och pekar på att vi måste gå ut och avgöra matchen. Bolljäveln ska in i mål om det så är det sista vi gör!

Andra halvlek drar igång och vi är på hugget direkt. Vi löper och skapar ytor, vi spelar kort, vi spelar långt, vi byter kant, vi gör det jobbigt för ett redan ganska så slutkört Edsbyn. I 55:e matchminuten hittar Ante P, med en precis boll, en djupledslöpande Lars Olsson som inte gör några misstag och placerar enkelt in bollen brevid "Demon-Kjell" i Edsbynmålet. 7 Minuter senare håller sig samme Lars Olsson framme och nickar in 3-0 efter en fint inlägg av Petter Andersson. Resten av Matchen spelar vi enkelt av och matchen slutar 3-0!

Vi tar alltså de 3 poäng vi behövde för att komma upp i minst 13 poäng. Ett väldigt lågt satt mål, men klokt och realistiskt med tanke på olika faktorer vi var medvetna om inför vårsäsongen.
Nu blir det vila och sen laddar vi för höstsäsong. Vi vet att vi är ett bra höstlag och jag är helt övertygad om att vi kommer att slutföra ett flertal välspelade matcher under höstsäsongen!